Topic outline

 • SDEN2 - Wijngaard editie

  Header logos

  Ben jij die wijnliefhebber of wijnprofessional in spé maar mis je soms net de kennis om de juiste fles wijn uit te zoeken in de winkel? Of om de juiste wijn te kiezen bij het diner? En heb je interesse om te zien hoe het er in de wijngaard aan toe gaat voordat de wijn in de fles beland? Dan is deze basiscursus SDEN 2 – Wijngaard editie iets voor jou! Wijnmaker Diederik Beker, Wijnwetenschapper Koen Klemann en Gastronoom Arina van Leenen begeleiden de avonden en brengen ieder hun eigen kennis in!

  Cursusavonden
  Tijdens de cursusavonden gaan we dieper in op het groeiseizoen in de wijngaard en de werkzaamheden in de wijnkelder. Uiteraard komen de verschillende wijnlanden en -streken uitgebreid aan bod en zal er elke avond geoefend worden met het systematisch proeven van wijnen. We behandelen de wijnwetgeving, de beste methoden voor het serveren en bewaren van wijn en zullen extra aandacht besteden aan wijn-spijscombinaties. De lessen zullen altijd zo interactief mogelijk gemaakt worden met praktijkopdrachten en een kijk in de wijngaard en wijnkelder.

  E-learning
  Naast de cursusavonden bij Betuws Wijndomein wordt er ook een zeer uitgebreide online leeromgeving aangeboden. Deze leeromgeving dient als leidraad om thuis alle kennis nogmaals de revue te laten passeren door middel van studieopdrachten, interactieve vragen, filmpjes en meer dan 500 oefenvragen. Je kunt hiermee gericht de individuele hoofdstukken die je nog niet volledig beheerst oefenen en herhalen. 

  De oefenvragen zijn volledig in de stijl van het landelijk erkend examen en bevatten precies de kennis die je moet beheersen, niet meer en niet minder. Leren voor het SDEN 2 examen was nog nooit zo makkelijk!

  Landelijk erkend examen
  Na deelname aan de wijncursus kun je deelnemen aan een landelijk erkend SDEN2 examen. Hiervoor is het noodzakelijk om je apart in te schrijven bij de examencommissie van de wijnacademie. De kosten hiervoor bedragen €85,00 en zijn niet inbegrepen. Het eindexamen bestaat uit: 50 meerkeuzevragen en 4 te proeven wijnen. Bij een score van 60% ben je geslaagd en krijg je de felbegeerde wijnoorkonde SDEN2!

  Kosten
  De kosten voor de cursus SDEN2 Wijngaard editie bedragen €395,00. Deze kosten zijn inclusief het nieuwe lesboek ‘Ik weet meer van wijn’ á €34,50, de online leeromgeving, 5 cursusavonden in de wijngaard met proefsessies en wijn-spijs begeleiders.

  Inschrijven
  Enthousiast geworden? Na inschrijving ontvang je inloggegevens voor de online leeromgeving van WijnWetenschap. Hier kun je het uitgebreide programma vinden en zullen de studieopdrachten, oefenvragen en andere extra wijninformatie tijdens de cursus op gepubliceerd worden. De factuur sturen we per e-mail toe en na overmaken van het cursusgeld ben je ingeschreven. De groep van de cursus bestaat uit minimaal 10 en maximaal 20 personen.

  Schrijf je in door een e-mail te sturen naar info@betuwswijndomein.nl


  • Programma

   De lessen vinden iedere donderdagavond plaats op het Betuws Wijndomein in Erichem. We starten de avond om 19.30 uur met een proefglas waarna we de theorie induiken. Deze wisselen we af met een kijkje in de wijngaard en kelder. Uiteraard proeven we iedere lesavond verschillende wijnen passend bij het thema van de avond. Iedere lesavond komt het thema wijn-spijs aanbod.

   AVOND 1 | Donderdag 11 november 2021
   -   De smaak van wijn (H1)
   -   De smaak van druiven (H2)
   -   De druif en zijn omgeving (H3)
   -   Wijnen uit de nieuwe wereld. (o.a. Nederland) (H5)
   -   Wijn- spijsproeverij

   AVOND 2 | Donderdag 18 november 2021
   -   Van druif tot wijn (H4)
   -   Wijnen uit Noord-Frankrijk: Alsace, Loire, Bourgogne en Champagne (H5)
   -   Wijn- spijsproeverij

   AVOND 3 | Donderdag 25 november 2021
   -   Wijn en wetgeving (H6)
   -   Wijnen uit Zuid- Frankrijk: Bordeaux, Languedoc-Roussillon en Rhône (H5)
   -   Wijn- spijsproeverij

   AVOND 4 | Donderdag 2 december 2021
   -   Omgaan met wijn (H7)
   -   Wijnen uit Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en Italië (H5)
   -   Wijn- spijsproeverij

   AVOND 5 | Donderdag 9 december 2021
   -   Wijn & Spijs (H7)
   -   Wijnen uit Spanje, Portugal (H5)
   -   Wijn- spijsproeverij