Menu Sluiten

Wijnbouwadvies

Mijn werkzaamheden zijn veel breder dan het schrijven van artikelen voor WijnWetenschap.nl.

Naast het schrijven van een (populair) wetenschappelijk artikel over wijnbouw kun je mij ook inhuren voor:

  • Wijnbouwadvies bij het opzetten of beheren van een wijngaard. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bodemonderzoek, de keuze van de wijnstok, de aanleg van de wijngaard, de opkweek van jonge stammen, de geleidingsmethode, of het loofwandbeheer. Maar ook aan vragen over (de diagnose van) ziektes en plagen in de wijngaard en hoe deze te bestrijden en te behandelen.
  • Het opzetten of begeleiden van onderzoeksprojecten in de wijngaard of wijnkelder. Dit zijn veelal kleinschalige onderzoeksprojecten om een praktische teeltvraag of vinificatievraag te beantwoorden. Dit gebeurt met een wetenschappelijke opzet, zodat op basis van statistiek een gedegen antwoord geformuleerd kan worden.
  • Literatuuronderzoek (in artikel- of rapportvorm)

Daarnaast sta ik altijd open voor samenwerkingsprojecten op een breed scala aan wijnbouwkundige en oenologische onderwerpen.

Wilt u gebruik maken van mijn één van mijn diensten en/of wilt u mijn tarieven weten? Stuur dan een bericht via het contactformulier, of via info@wijnwetenschap.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Partners en klanten

error: Content is protected !!