Menu Sluiten

De Proefgroep

We organiseren een thematische proefgroep geschikt voor de beginnend wijndrinker tot en met de ervaren vinoloog. Tijdens de proefavond behandelen we een stuk theorie over het wijngebied, de wijndruif, wijnstijl of wijnmaker(s) in kwestie en ook (als dit nodig is) de manier om wijn systematisch te proeven en te omschrijven.

Wil je in één keer meerdere wijnen proeven, nieuwe wijnkennis opdoen, of die kennis juist weer afstoffen, of wil je gewoon een gezellige avond wijn proeven? Meld je dan nu aan!

Programma:

  • Thema-gebonden achtergrondinformatie en theorie
  • Systematisch (leren) proeven
  • Proeven van 8 geselecteerde topwijnen
  • afsluitende wijnspijs begeleider

De Proefgroep begint met een stuk achtergrondinformatie en theorie over de wijnen die we gaan proeven. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het wijngebied, de druif, de teelttechniek of het wijnmaakproces. We proeven de wijnen op een systematische manier en bespreken dit uitvoerig met elkaar. Op deze manier leer je de wijnen goed kennen en later ook herkennen.

Locatie:
De Proefgroep vindt plaats op Betuws Wijndomein. (Burensewal 5, Erichem)

Data, thema en kosten:
De Proefgroep wordt gegeven op:

21 april 2022 | 20:00-22:00 uur.
Thema: Oranje (Qvevri) wijn. Kom de 4e wijnkleur (naast rood, wit en rosé) met herontdekken en ga met ons op reis naar de bakermat van de wijnbouw in Europa.
Prijs: 59,50 euro p/p

19 mei 2022 | 20:00-22:00 uur.
Thema: Noordoost Italië.
Weinig gebieden kennen zulke sterke contrasten in wijn als deze regio. Proef met ons frisse wijnen uit het hooggebergte van Alto Adige tot ware krachtpatsers uit de heuvels van Verona.
Prijs: 59,50 euro p/p

Wilt u reserveren op een andere datum of tijd, of met een thema naar keuze? Dit kan in overleg, voor groepen vanaf 10 personen.

Aanmelden
Aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen naar: info@betuwswijndomein.nl

Aromawiel proegroep
error: Content is protected !!