Menu Sluiten

SDEN2 – Wijngaard editie

Wijngaard veraison druiventros

Ben jij die wijnliefhebber of wijnprofessional in spé maar mis je soms net de kennis om de juiste fles wijn uit te zoeken in de winkel? Of om de juiste wijn te kiezen bij het diner? En heb je interesse om te zien hoe het er in de wijngaard aan toe gaat voordat de wijn in de fles beland? Dan is deze basiscursus SDEN 2 – Wijngaard editie iets voor jou! Wijnwetenschapper Koen Klemann en gastronoom Arina van Leenen begeleiden de avonden en brengen ieder hun eigen kennis in!

Cursusavonden
Tijdens de cursusavonden gaan we dieper in op het groeiseizoen in de wijngaard en de werkzaamheden in de wijnkelder. Uiteraard komen de verschillende wijnlanden en -streken uitgebreid aan bod en zal er elke avond geoefend worden met het systematisch proeven van wijnen. We behandelen de wijnwetgeving, de beste methoden voor het serveren en bewaren van wijn en zullen extra aandacht besteden aan wijn-spijscombinaties. De lessen zullen altijd zo interactief mogelijk gemaakt worden met praktijkopdrachten en een kijk in de wijngaard en wijnkelder.

E-learning
Naast de cursusavonden bij Betuws Wijndomein wordt er ook een zeer uitgebreide online leeromgeving aangeboden. Deze leeromgeving dient als leidraad om thuis alle kennis nogmaals de revue te laten passeren door middel van studieopdrachten, interactieve vragen, filmpjes en meer dan 500 oefenvragen. Je kunt hiermee gericht de individuele hoofdstukken die je nog niet volledig beheerst oefenen en herhalen. 

De oefenvragen zijn volledig in de stijl van het landelijk erkend examen en bevatten precies de kennis die je moet beheersen, niet meer en niet minder. Leren voor het SDEN 2 examen was nog nooit zo makkelijk!

Landelijk erkend examen
Na deelname aan de wijncursus kun je deelnemen aan een landelijk erkend SDEN2 examen. Hiervoor is het noodzakelijk om je apart in te schrijven bij de examencommissie van de wijnacademie. De kosten hiervoor bedragen €85,00 en zijn niet inbegrepen. Het eindexamen bestaat uit: 50 meerkeuzevragen en 4 te proeven wijnen. Bij een score van 60% ben je geslaagd en krijg je de felbegeerde wijnoorkonde SDEN2!

Kosten
De kosten voor de cursus SDEN2 – Wijngaard editie bedragen €395,00. Deze kosten zijn inclusief het nieuwe lesboek ‘Ik weet meer van wijn’ á €36,50, de online leeromgeving, 5 cursusavonden in de wijngaard met proefsessies en wijn-spijs begeleiders.

Inschrijven
Enthousiast geworden? Na inschrijving ontvang je inloggegevens voor de online leeromgeving van WijnWetenschap. Hier kun je het uitgebreide programma vinden en zullen de studieopdrachten, oefenvragen en andere extra wijninformatie tijdens de cursus op gepubliceerd worden. De factuur sturen we per e-mail toe en na overmaken van het cursusgeld ben je ingeschreven. De groep van de cursus bestaat uit minimaal 10 en maximaal 20 personen.

Schrijf je in door een e-mail te sturen naar info@betuwswijndomein.nl

"Een super leuke cursus met hele deskundige docenten. Ik ben wijn(proeven) nog leuker gaan vinden."– Tom
SDEN2 infoblok algemeen
"Arina en Koen zijn toppers! Echt vaklui in hun gebied en ieder dragen ze wat anders bij aan de cursus. Ze hebben heel veel kennis en weten het goed en begrijpelijk over te brengen. Deze cursus is zeker een aanrader als je dieper wilt duiken in de wereld van wijn!" – Marlon

Aankomende cursusdata:

Logos Betuws Wijndomein en WijnWetenschap
error: Content is protected !!