Menu Sluiten

Workshop Wijnmaken

Zelf de vinificatie van je fles huiswijn verzorgen? Wij nemen je mee in de miraculeuze wereld van het wijnmaken. Of je nu in een ballonfles wijn maakt of op grote schaal, de processen zijn hetzelfde!

Programma:

  • Rondleiding door de wijngaard
  • Kort theorie gedeelte
  • Workshop wijn maken
  • Proeven van een wijn van eigen bodem
  • Je gaat naar huis met een fles witte en rode wijn in wording

De workshop begint met een rondleiding door de wijngaard van het Betuws Wijndomein. Daarna volgt een kort theoriegedeelte. Je maakt kennis met de verschillende stappen van het wijnmaken en leert over de invloed op de kleur, smaak en afdronk. Ook de chemische processen van het wijnmaken komen aan de orde. Daarna mag je zelf aan de slag met verschillende sappen, gisten, sulfiet, suikers, blauwloog en zuren.

Aan het einde van de avond ga je naar huis met een fles witte en rode wijn in wording. Je krijgt instructies mee om de wijn thuis verder af te maken en te laten rijpen. We sluiten af met het proeven van een klare wijn van eigen bodem.

Locatie:
De workshop vindt plaats op Betuws Wijndomein. (Burensewal 5, Erichem)

Data en tijden:
De eerst volgende workshops wijnmaken wordt gegeven op:

14 april
12 mei

De workshop begint om 19:30 uur en duurt 3 uur. Wilt u reserveren op een andere datum of tijd, dan kan dit in overleg, voor groepen vanaf 15 personen.

Kosten en aanmelden:
De kosten zijn 48,50 euro per persoon. 

Aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen naar: info@betuwswijndomein.nl

Wijnworkshop wijnmaken

"We hebben een enorm gezellige en leerzame avond gehad. Het was erg leuk om zelf bezig te zijn met het ‘wijnmaken’. We wachten nu vol spanning tot onze flessen zijn uitgegist. Proost!" – Margo & Theo

Logos Betuws Wijndomein en WijnWetenschap
error: Content is protected !!