Zoek nu je favoriete wijnwoord op in het uitgebreide WijnWoordenboek. Staat jouw woord er niet tussen? Laat het dan weten, dan voegen we het toe!
- Echte meeldauw
- 3309 Couderc
- A.O.C.
- A.O.P.
- Aaltjes
- Aanzet
- Aanzuren
- ABV
- Adega
- Ademen
- Afdronk
- Afleggen
- Alcoholische gisting
- Alcoholpercentage
- Amarone
- Amerikaans eiken
- Amfoor
- Ampelografie
- Anthocyanen
- Antranilzuur
- Apoplexie
- Appassimento
- Appellatie
- Appelzuur
- Arabische gom
- Aroma
- Aromagist
- Aromaprecursoren
- Aromatisch
- Aromawiel
- Ascorbinezuur
- Assemblage
- Assimilatie
- Astringent
- Auslese
- Autolyse
- Azienda
- Azijnsteek
- B.G.A.
- B.O.B.
- Barrique
- Basiswijn
- Bâttonage
- Baumé
- Beaujolais primeur
- Benen
- Bentoniet
- Bezinksel
- Biologische zuurafbouw
- Blanc de blancs
- Blanc de noirs
- Blauwloog
- Blend
- Blush rosé
- Böckser
- Bodega
- Body
- Boeket
- Boisé
- Bordeauxse pap
- Botrytis cinerea
- Bouquet
- Bourbes
- Brett
- Brettanomyces
- Brioche
- Brix
- Broomthymolblauw
- Bruinbreuk
- Brûlure
- Brut
- Brut nature
- Cabernet blanc
- Cabernet cortis
- Capsule
- Cava
- Cépage
- Chambreren
- Chaptaliseren
- Château
- Chemisch ontzuren
- Chips
- Chlorose
- Clef du Vin
- Clos
- CMC
- Collage
- Colloïdaal
- Coteaux
- Crémant
- Cultuurgist
- Cuve
- Cuvée
- D.O.C.
- D.O.C.G.
- D.O.P.
- Dead arm disease
- Débourbage
- Decanteren
- Dégorgement
- Demi-Sec
- Dépot
- Dissimilatie
- Domaine
- Domein
- Dosage
- Doux
- Droesem
- Drogend
- Droog
- Drosophila melanogaster
- Drosophila suzukii
- Druifluis
- Druivelaar
- Druivenras
- Druivensoort
- Dun
- Edelfäule
- Edelrot
- Egrappage
- Eiswein
- Eiwitstabilisatie
- Elevage
- Ent
- Enten
- Enzyme
- Erysiphe Necator
- Esca
- Ethanol
- Eutypa lata
- Eutypiose
- Extra Brut
- Extra-Dry
- Extra-Sec
- Fenolen
- Fenolische rijpheid
- Fermentatie
- Filteren
- Flor
- Foxy
- Fungiciden
- G.T.S.
- Giststarter
- Goût de pétrol
- Graden Gay-Lussac
- Grijsrot
- Gris de gris
- Groeikracht
- Groene oogst
- Guyot
- Hoed
- Hoedmanagement
- Hybride
- Hydrometer
- I.G.P.
- Ijswijn
- Indrogingskegel
- Innoculeren
- IPC
- Jammig
- Kaempferol
- Kalenderspuiten
- Kaliumwaterstoftartraat
- Karafferen
- Keller
- Klaren
- Kloon
- Koude maceratie
- Koude-stabilisatie
- Kweekgist
- Lekwijn
- Lie
- Liqueur de tirage
- Liqueur d'expedition
- Loofwand
- Loofwandbeheer
- Looistoffen
- Maceratie
- Macération à froid
- Macération carbonique
- Macération pelliculaire
- Macereren
- Malaten
- Malolactische fermentatie
- Malolactische gisting
- Mannoproteinen
- Mercaptanen
- Méthode Champenoise
- Méthode classique
- Méthode traditionnelle
- Methylantranilaat
- Millésimé
- Montmorilloniet
- Most
- Mostgewicht
- Myricetine
- Nabloei
- Nagisting
- Nieuwe wijnwereld
- Oculeren
- Oechsle
- Oenococcus oeni
- Oenologie
- Oenoloog
- Oïdium
- Onderstok
- Ongeslachtelijke vermeerdering
- Ongeslachtelijke voortplanting
- Ontbladeren
- Ontstelen
- Ontzuren
- Op dronk
- Opleggen
- Oude wijnwereld
- Ouillage
- Oversteken
- Oxidatie
- Oxidatief
- Pectinase
- Pecto-enzyme
- Pectolase
- Perliet
- Perswijn
- Pétillant
- Petrolgeur
- Phylloxera
- Pigéage
- PIWI
- Polygalacturonase
- Pourriture noble
- Prise de mousse
- Prosecco
- Pupitre
- PVPP
- Quercetine
- Refractometer
- Rektifiziertes Traubenmost-Konzentrat
- Remontage
- Remuage
- Rendement
- Restsuiker
- Restzoet
- Rooien
- Rosado
- Rosato
- Rosé
- Saignée
- Sauvignac
- Schilweking
- Soutirage
- Stil
- Stokafstand
- Sur lattes
- Sur lie
- Taille
- Terroir
- Terroirwijn
- Titreren
- Tranen
- Triëren
- Trosdunning
- Trossluiting
- Tweede gisting
- V.D.Q.S.
- Valse meeldauw
- Variëteit
- VdP
- VdT
- Vendange tardive
- Vendange vert
- Véraison
- Verjus
- Vin de France
- Vin de goutte
- Vin de presse
- Vin gris
- Vinificatie
- Vinologie
- Vinoloog
- Viticultuur
- Vitis vinifera
- Voorklaren
- Waarnemingsdrempel
- Walsen
- Weinberg
- Wijnstok
- Wortelecht
- Zouten
- Zuurrot
- Zwartevlekkenziekte